Træk politianmeldelsen af politiske aktivister tilbage!

Pressemeddelelse fra Enhedslisten Odense
7.6.2019

Træk politianmeldelsen af politiske aktivister tilbage.

På byrådsmødet i Odense den 22.5.2019 blev “Udviklingsplan for Vollsmose” vedtaget af et flertal bestående af S, SF, K, DF, V og R. Enhedslisten og Alternativet stemte i mod. Planen betyder nedrivning af 1000 almene hjem i Odense og tvangsflytning af over 3000 voksne og børn. Socialistisk Ungdomsfront (SUF) Odense lavede en aktion, hvor to politiske aktivister kastede 1000 stykker papirnøgler i byrådssalen. Odense Kommune har valgt at melde de unge aktivister til politiet. 

Det mener Enhedslisten Odense er en overreaktion og opfordrer Odense Kommune til at trække anmeldelsen tilbage. Enhedslisten håber, at de andre byrådpartier vil støtte opfordringen. 

Enhedslistens politiske ordfører i Odense Byråd Reza Javid udtaler:

”Enhedslisten Odense støtter ikke aktionen, selv om vi har forståelse for den frustration, man kan føle over en byrådsbeslutning, som opleves som overgreb mod flere tusind mennesker i vores by. I Enhedslisten mener vi, at det er en unødvendig overreaktion fra kommunens side at melde unge mennesker, som laver en harmløs aktion med papirnøgler til politiet. Århus Byråd oplevede for nogen tid siden samme aktionsform i byrådet med metalnøgler, men der viste man overbærenhed og storsind og der skete ingen politianmeldelse. Det mener vi også, vi skal gøre i Odense. Aktionen skete efter at debatten var overstået og udviklingsplanen var blevet vedtaget og var således ikke en forstyrrelse af debatten i Byrådet. Vi opfordrer, at kommunen trækker anmeldelsen af politiske aktivister tilbage”.

”Vi er helt på linje med Fyens Stiftstidenes Odenseredaktør som den 26.5. skriver under overskriften Brug pegefingeren i stedet for politiet: “Man kan godt stille spørgsmålet, om det er at skyde efter gråspurve med de berømte kanoner”.

”Vi ved, at der er stor modstand mod nedrivning og tvangsflytning i byen, hvilket kom til udtryk i Almen Modstands demonstration foran Odense Rådhus inden byrådsmødet 22.5.2019. At gøre en harmløs politisk manifestation af modstand til en politisag og politianmelde politiske aktivister kan opfattes som kommunens manglende vilje til dialog med modstandere af planen”.

 


Presseomtale

https://www.tv2fyn.dk/artikel/traek-politianmeldelse-tilbage

https://www.fyens.dk/odense/Han-er-politianmeldt-efter-at-have-kastet-med-1000-noegler-Det-var-jo-bare-noget-papir/artikel/3352273

https://www.fyens.dk/odense/Demonstranter-kastede-med-noegler-i-byraadssalen-i-protest-mod-nedrivninger-i-Vollsmose/artikel/3351992

https://www.fyens.dk/odense/Ungdomsaktivister-politianmeldes-efter-noeglekast-i-byraadssalen/artikel/3352272

Odense Ser Rødts reportage om demonstratonen foran Odense Rådhus 22.5.2019

Beboere protesterer mod tvangsflytninger i Vollsmose!

Beboere protesterer mod tvangsflytninger i Vollsmose!Kort førend Odense Byråd skulle vedtage en omfattende plan for nedrivninger af 1000 boliger og tvangsflytninger af beboere i Vollsmose – så er nogle hundrede borgere samlet for at udtrykke deres vrede og frustration over en politisk beslutning, der får personlige konsekvenser for omkring 3000 beboere i de kommende år.

Slået op af Odense ser Rødt / Rundfunk la Rouge i Torsdag den 23. maj 2019