Nyt medlem i Enhedslistens byrådsteam i Odense

Vores byrådsmedlem i Odense Mathilda Printzlau-Paulsen har anmodet om lov til at fratræde af studiemæssige årsager. Hun afløses af Søren Freiesleben, som efter byrådsmødet den 4. september vil sammen med Reza Javid udgøre Enhedslistens to-mands team i Odense Byråd. Tak til Mathilda for hendes store indsats og velkommen til Søren i byrådsgruppen.
______________
Pressemeddelelse fra Enhedslisten Odense
21.8.2019
Nyt medlem i Enhedslistens byrådsgruppe
Enhedslistens byrådsmedlem, Mathilda Printzlau-Paulsen, har i denne uge anmodet om lov til at fratræde af studiemæssige årsager.
“Det var vigtigt for mig at gøre et forsøg på at finde balancen mellem byrådsarbejde og studie, men det har indtil videre ikke været muligt, og derfor har jeg besluttet at give stafetten videre,” siger hun og fortsætter: “Det er et kæmpe problem for det demokratiske system, hvis der er vælgere, der ikke bliver repræsenteret i udvalget, fordi jeg har obligatorisk undervisning på universitetet. Samtidig er det problematisk for mig, at jeg ikke kan sidde i byrådet, uden at det går ud over mit personlige liv og mit studie.”
Mathilda Printzlau-Paulsen stillede op til byrådet ved kommunalvalget i 2017, men blev først indsuppleret i byrådet i januar 2019. I mellemtiden havde hun søgt ind på medicinstudiet, som hun startede på i februar.
“Hvis jeg var blevet valgt i første omgang, havde jeg ventet med studiet. Da jeg søgte ind, havde jeg ingen udsigt til en plads i byrådet, og da jeg fik at vide, at jeg skulle i byrådet, havde jeg allerede takket ja til min studieplads.”
“Jeg ærgrer mig rigtig meget over, at jeg er nødt til at stoppe, for jeg synes virkelig, at det er et spændende arbejde, og jeg har følt, at jeg var med til at gøre en positiv forskel for Odense. Det er bare meget svært at blive ved med at gøre den forskel, når det går så hårdt ud over mit studie og mit personlige liv.”
Skiftet kommer dog ikke til at betyde, at hun lægger politikken helt på hylden.
“Jeg har heldigvis fået lov at blive siddende i vores baggrundsgruppe, så jeg kan følge lidt med alligevel,” siger hun.
44-årige Søren Freiesleben står klar til at overtage hendes plads. Han er mangeårigt medlem af Enhedslisten, har siddet i afdelingens bestyrelse i flere perioder, og har været opstillet til byrådet 3 gange. Han er uddannet lærer og har to børn på 10 og 14. Søren Freiesleben brænder for at hjælpe de svage i samfundet, og for at sikre en velfærd, som gavner alle.
”Jeg har fulgt med i byrådsarbejdet på sidelinjen, og har en enkelt gang vikarieret for Mathilda i byrådet. Det er virkelig spændende, og jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet,” siger Søren Freiesleben. Han interesserer sig især for skoleområdet, økonomisk politik og klimaområdet, og glæder sig derfor til at sidde i By- og Kulturudvalget.
“Det er også rigtig fedt, at jeg lige når at være med til budgetforhandlingerne allerede i år,” tilføjer han.
Enhedslistens politiske ordfører i Byrådet Reza Javid, ser frem til det nye samarbejde: ”Jeg har været meget glad for samarbejdet med Mathilda. Hun er dygtig og arbejdsom, og hun var meget hurtig til at sætte sig ind i sagerne. Jeg er glad for, at hun fortsætter i vores byrådsbaggrundsgruppe og fortsat bidrager til politikudvikling i Odense. Søren kender jeg fra bestyrelsesarbejdet i Enhedslisten og vi arbejder rigtig godt sammen og jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham i byrådssammenhæng,” siger han.